tiistai 5. tammikuuta 2010

Rotuyhdistykset

Mielessäni pyöri jo seuraavan blogitekstin aihe, mutta Tijuana siitä kirjoittelikin jo omassa blogissaan. No, päätin silti jauhaa omat asiani kyseisestä aiheesta, eli iki-ihanista rotuyhdistyksistä.

Nyt kun on tosiaan virtuaalimaailmaa seurannut, ovat rotuyhdistykset saaneet jällen kerran tuulta purjeisiin. On syntynyt ties minkämoista yhdistystä kaikenmaailman indonesianpitkäkaulaisillevaeltajahevosille sekä ties mille. Merkittävimpänä 'vanhanauutena' tulokkaana pidän ehdottomasti Frieshyä, friisiläishevosten yhdistystä, johon minä friisiläisten kasvattajana olen päässyt tutustumaan. Sivuista huomaa, että niihin on panostettu ja asiantuntemusta on. Tällaisia rotuyhdistyksiä ehdottomasti kaivataan lisää, minä ainakin jaksaisin omat konini ilmoittaa listoille.

Tietenkin on näitä muitakin vanhoja, kuten esimerkiksi Tijuanan pitämä VTWY (=virtuaaliset tennesseewalkerit), johon on myös panostettu, mutta jonka toiminta on jäänyt jokseenkin vähäiseksi. Liekö johtunee VRL:n tauosta. No, odotellaan jos VTWY heräisi horroksestaan VRL:n palauduttua takaisin. Positiivistä, että sivuja on kuitenkin päivitelty.

Sitten on nämä iki-ihanat uudet tulokkaat, joihin itse olen törmännyt vasta hiljattain. VBHY - virtuaalinen budjonnyi-yhdistys. Missä idea? Budjonnyita on etusivun ja VRL:n mukaan 70. Miksi pitää perustaa yhdistys ? No joo, on niitä varmasti seitsemisenkymmentä, mutta moniko niistä on elossa. Hieno ajatus ja idea sytyttää innostus uudelleen, mutta pitääkö tehdä yhdistys jos ei viitsi perehtyä rotuun kunnolla tai itse tosiaan omista yhtään rodun edustajaa. 
   Toinen hyvä uusi tulokas on VMY - virtuaalinen marwaryhdistys. En oikeastaan näe tässäkään mitään ideaa, vaikka sivuihin on panostettu huomattavasti enemmän kuin edelläolevaan. Kannattaako yhdistystä perustaa vain omaksi iloksi ? Tai jos kasvattajia on kaksi itsensä lisäksi ?Kuka siitä silloin hyötyy ?

VAY eli virtuaalisten akhal-tekkejen ystävät on se yhdistys/sivusto, jota itse jään kaipaamaan. Ulkoasu on upea, tapahtumia oli, ja suosiota siinä samalla. Kuitenkaan, sivu ei pysynyt hengissä eikä päivittelyjä ole sitten viime kevään. Sääli sinänsä. Onhan tekeille oma yhdistyksensäkin, VATY, joskaan en ole niin innostunut siitä. Se on enemmän kattava tietopaketti kuin rotuyhdistys, kiitoksia siitä.

Pitäiskö minunkin siis perustaa oma yhdistys andalusialaisille, alter realeille, spanish normaneille, morganeille tai vaikka niille itä-intian bambuponeille? Houkuttelisi kyllä, mutta kun näiden yhdistysten tarina on aina samanlainen tähdenlento kuin VAY:nkin. Vaikka niitä syntyy kuin sieniä sateella, kuukauden päästä kun laskee, niin niitä on jäljellä vain kourallinen.

Huoh.

8 kommenttia:

  1. Mun pitääkin järkätä VTWY:n kanssa jotain toimintaa. Kasvattajapäivät on vähän turhanoloisia, viimeksi kun pidin niihin osallistui vain kaksi ihmistä vaikka tiedän että kasvattajia kyllä olisi löytynyt... :> Varmaan näyttelyt, kunhan saan edellisistä tulokset.

    VastaaPoista
  2. Kasvattajapäiviä kannattaa varmaan tän vuoden puolella järjestää, koska iteki hommaan nyt kasvatteja. ;> Mut jotain villiä arj:ta, näyttelyä tms. ;>

    VastaaPoista
  3. Sillee olis fiksuu, et kaikille harvinaisille roduille olis yks yhteinen vähän isompi yhdistys. Se sitten fiksusti jaettu rotukohtaisille ylläpitäjille ja sitten pari heeboa hommimassa yleisten sivujen päivityksiä. Idea on ihan kesken jne eikä kenenkään kannata tästä mitään herneitä vetästä. Oma mielipide kullakin.

    VastaaPoista
  4. Ai siis sä meinaat tommosen tehdä? :> Mä oon niin kauan näiden rotuyhdistysten puolella kun pitääjä osaa asiansa, on perehtynyt rotuun, omistaa rodun yksilöitä ja oikeasti jaksaa ylläpitää yhdistystä, mikä mulle tarkottaa tapahtumia tapahtuman perään ;D

    VastaaPoista
  5. Kävinkin jo tuonne Tijuanan blogiin kertomassa oman kommenttini näistä nyt päivänvaloon putkahtaneista rotuyhdistystekeleistä. En viitsi siis postata samaa tekstiä tänne, koska se ei sisällä kovinkaan kaunista kielenkäyttöä.

    VastaaPoista
  6. Mullahan oli se askellajirotuyhdistys, mutta se oli ikävä kun en kuitenkaan ollut niin kiinnostunut tai tiennyt paljon mitään esim issikoista, jotka on tosi suosittuja askellajirotuja.

    VastaaPoista
  7. Mikä ihmeen askellajirotuyhdistys ?

    VastaaPoista