keskiviikko 30. joulukuuta 2009

vuosi 2009






Alkaa olla vuosi 2009 takana päin ja kun kaikki muutkin alkavat tilastojaan laskea, niin täytyihän se minunkin. Itsehän pyöritän 'aktiivisesti' kolmea tallia, Amelieta, Manyaraa ja Elleryä, ja viime keväänä mukaan tuli projekti Marcelle Trotteurs, joka tosin jäi hieman kesken (kaikkien linkit löytyvät sivupalkista). Amelielle ikää tulee vuodenvaihteessa 2 vuotta, eli sen aikaa on pyöritty mukana. Ellery ja Manyara ovat olleet mukana vain noin vuoden verran.

Ameliehan koki melkoisen uudistuksen viime vuodenvaihteessa. Talli muuttui espanjalaisten ja portugalilaisten kasvattajasta harvinaisten rotujen kasvattajaksi ja toimipiste siirtyi Espanjaan Suomen sijasta. Rotukirjo muuttui huomattavasti suuremmaksi ja mukaan otettiin paljon uusia rotuja. Nyt vuoden 2009 ja 2010 vaihteessa, rotuja on 24 kappaletta, ja hevosiakin ihan kiitettävä määrä, 185 otusta. Lisää on tulossa koko ajan. Tällä hetkellä eniten on akhal tekkejä ja kakkosena tulevat friisiläiset ja jaetulla kolmannella sijalla andalusialaiset ja tennessee walkerit.

Amelien kasvattimäärä on kohonnut vuoden 2008 luvuista lähes puolella. Vuonna 2008, kasvatteja syntyi 26 kappaletta, pääasiassa vain espanjalaisista tai portugalilaisista roduista. Vuonna 2009 kasvatteja tuli kuitenkin jo 46 kappaletta, useammasta eri rodusta. Eniten kasvatteja syntyi andalusialaisista, hyvänä kakkosena hispanot (joille ei muuten ollut juuri kysyntää), sekä kolmantena akhal tekket. Vuoden 2010 tavoite on tuplata tuo viime vuoden saalis ja lisätä kasvattirotujen määrää. Jos saisi tuon AML-kasvattinimenkin rekisteröityä. Amelieenhan tulee myös uusia kasvattinimiä; islanninhevosille frá Amelie sekä friisiläisille v. d'Amelie.

Elleryssä syntyi tämän vuoden puolella 6 kasvattia, joista 3 jäi asustelemaan Elleryyn ja 3 myytiin muille rodusta kiinnostuneille. Vuonna 2010 siirrytäänkin nimissä kirjaimeen X, eli kaikkien Elleryn kasvattien nimi menee tyyliin Ellery isännimi X..... Me kun noudatamme tuota virallista kanadanhevosten nimeämissysteemiä. Elleryn ensimmäinen kasvatti oli muuten orivarsa Ellery Freeride Wilton.

Manyarassa ei ole juurikaan muutoksia tapahtunut viime vuoden vaihteen jälkeen. Muutama uusi hevonen tullut, mutta vanhat ovat pysyneet. Luultavasti laitan vanhat hevoset, kuten Kefilwe Farain ja Zolani Taun, taivaan laitumille laukkailemaan, että saan talliin tilaa uusille. Ainakin kasvattitavoite meni rikki Manyarassa. Vuonna 2008 syntyi kaksi kasvattia, joista kummatkin asuvat tällä hetkellä omassa tallissa. Kun taas vuonna 2009 kasvatteja syntyi seitsemän kappaletta, niistä vain kaksi asustelee Manyarassa. Hyvä saavutus.

Tästä on hyvä jatkaa vuodelle 2010. Hulvatonta uutta vuotta 2010 kaikille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti