tiistai 12. tammikuuta 2010

Mikä helvetin VTSY?

Työhevoset, nuo isot ja jyhkeät karvapallerot, joita myös rauhallisiksi väitetään. Virtuaalimaailman työhevosjutut tosin kusee ihan kuusnolla. Ainakin minua rupes ärsyttämään kun luin tätä Nooran perustamaa topiccia työhevosiin liittyen. Pääkohteenahan on työsuomenhevoset, ei niinkään ne oikeat työhevosrodut kuten shire, clydesdale, percheron jne. Ja näille ihanille työsuomenhevosillekin on oma ihana yhdistys, VTSY.

Ensiksikin sananen tuosta yhdistyksestä. On varmasti hienoa, suomenhevoskasvattajia kohtaan, että myös työsuomenhevosille on oma yhdistyksensä, mutta onko se tarpeellinen ? Onko suomenhevosten työhevostyypin kasvattajia muka niin paljon, että ne tarvitsevat yhdistyksen ? No joo, näyttäähän niitä yhdistyksen kasvattajalistan mukaan olevan peräti kolme kappaletta, kaksi siis perustajan ohella. Mihin tätä yhdistystä siis oikeasti tarvitaan ? Kertoisko joku mulle kiitos.

Sitten, mitä helvettiä nuo sivut oikeasti on ? Jo tossa topicissa nousee savu korvista kun kattoo yrittää lukea keskitettyä tekstiä, jossa jokainen rivi alkaa eri kohdasta. Että mitä ? Keskitettyä tekstiä ei käytetä missään, paitsi mummon vanhoissa synttäreiden kutsukorteissa, jotka neki tehtiin kirjotuskoneella. Mutta sitten kun avaa tämän VTSY:n sivun, se euforian tunne häviää kuin tuhka tuuleen. En tiedä miksi, mutta minä toivon että tällaisen yhdistyksen/jaoston sivut olisivat selkeät, mahdollisimman yksinkertaisella ulkoasulla varustetut ilman typeriä jaaritteluja. VTSY on kyllä kaikkea muuta. Plus, miksi tekstillä ei ole mitään määrittelyjä mihin se loppuu ja mistä se alkaa, hyvä kun ei ole alhaalle laitettu rullauspalkkia että vielä poikittainkin pitäisi rullailla. Plusplus, kirjotusvirheitä on enemmän kun laki sallii ja nuo sivut näyttää enemmän joltain alkeelliselta virtuaalitallilta, johon on tekstit kopioitu suoraan hikipediasta.
   Toiseksi, olen valmis heittämään hiiren seinään ja näytön ikkunasta ulos kun yritän saada noita linkkisydeemejä toimimaan. Joo toimiihan ne, mutta ne on erittäin epäloogiset ja typerät, varsinkaan kun noi linkit ei mahdu yhdelle riville vaan katkeaa tyhmästi. 
   Miksi helvetissä etusivulla puhutaan normaaleista työhevosista kun kyse on suomenhevosten yhdistyksestä ? Minä en innokkaana työhevosostelijana viitsi edes selata enempää tätä sivua (paitsi nyt angstatessani), koska otsikko kertoo suomenhevosista enkä ole niistä millään tavalla kiinnostunut. Minä en oikeasti jaksa lukea tämän yhdistyksen tekstejä, vaikka varmaan kannattaisi, koska oikeasti tässä olis tarjolla nyt sellanen potentiaalinen ja aktiivinen työhevoskasvattaja joka omasta puolestaan heivais noi työhevoset suoraan johonki pöpelikköön.
   
Jaa, entäs sitten säännöt. Niistä en ymmärrä yhtään mitään. Ht.netin topicissa sanottiin, että säännöt on suora kopiointi työhevosyhdistyksen (minkä?) sivuilta. No, onnea vaan heille ja Nooralle, jos Noora aikoo perustaa myös normityöhevosyhdistyksen, lupaan hommata vain valjakkopainotteisia työhevosrotuja. Tai ehkäpä niistä saisikin laukkahevosia, kun onhan noita gp-shetujakin ...  

Eniten kuitenkin ärsyttää tuo Nooran asenne, joka selvisi ht.netin topicissa. Jos toiset antavat asiallista palautetta, niin miksi sitten pitää vetää palkokasvit nenään poikittain ja ruveta vittuilemaan kuin 10 vuotias kakara? "Vähättelet muiden työtä ihan avoimesti, ja jos joku todella alkaa järjestellä jotain alueella, jossa sinä haluat päättää kaikesta, lakaiset tämän toisen tyypin ideat ja työt maton alle, eikä niistä sitten sen enempää -asenteella". Wo'n kirjoittama lause pitää kyllä omasta mielestäni aika hyvin paikkaansa. Siis tuon topicin perusteella, en tunne kyseistä henkilöä yhtään. Hmm. Joo. Nimenomaan tämmöset ihmiset pistää veren kiehumaan ja näyttämään punasta pitkän aikaa. 

En tiedä oliko tässäkään tekstissä taas järjen hiventä tai olinko nyt liian rankka puheissani. Minä rakastuin shireen ja clydesdaleen rotuna ja hommasinkin jo yhden shiretamman, mutta näköjään haaveet työhevoskisoista jää historiaan, kun en edes ymmärrä noita perkeleen luokkia. Sitä jaosta/yhdistystä ei saa kukaan täysijärkinen tehtyä (juuei, en tee itse koska en ymmärrä lajista yhtään mitään). Muistan sillon joskus kun oli olemassa joku työhevosyhdistys, joka lähetti sähköpostiin ilmoituksen uusista kisakutsuista. Mihin se on mennyt ? :( 

Työhevoskasvatushaaveet jää vissiin oikeasti historiaan. Vai miten te olette kokeneet työhevosasiat ? Onko kellään edes työhevosia ? 

plus Noora, syvimmät anteeksipyyntöni jos nyt tätä tekstiä lukiessasi pahoitit mielesi. Käytöksesi ärsyttää, tämä on minun blogini ja kirjoitan mitä haluan. Ehkä tästäkin kannattaisi ottaa opikseen ja oikeasti kehittää VTSY:n toimintaa johonkin suuntaan, tai ainakin muuttaa se asenne, koska asennevamma on perseestä.

5 kommenttia:

  1. Mäkin oon ihmetellyt sitä ulkoasua, huomautin siitä mutta näyttää yhä samalle.

    ja oon kyllä muutenkin aika samaa mieltä tässä.

    VastaaPoista
  2. Voisit harjotella vähän tota asiallisuutta ennen kun lähdet kirjottamaan tuhannen sanan dissauspostia. Kyllä, Noora käyttäytyi ehkä lapsellisesti, mutta tän perusteella sanoisin että oot laskeutunut sen tasoa alemmas vielä, etenkin kun et edes itse tähän tilanteeseen mitenkään kuulu ja ulkopuolisena piti lähteä mukaan inisemään. Ennen pidin sua ihan hyvänä tyyppinä, nyt meni lähinnä miinuksen puolelle kaikki mun mielipiteet susta.

    Noora tosiaankin yrittää pistää pystyyn (/ pitää pystyssä?) yhdistystä, ja varmasti yrittää parhaansa. Ansaitseeko nykymaailmassa joku todellakin siitä tollasen kasan paskaa niskaan, että yrittää? Huhhuh, sanon minä.

    VastaaPoista
  3. Troya, mulla ei oo harmainta hajuakaan kuka sä olet, joten ihmettelen että miten oot ennen pitänyt mua jotenkin hyvänä tyyppinä ? :D Eihän siinä tietty.

    VastaaPoista
  4. En mä ole kukaan, mutta sun kirjotuksias htnetissä nähnyt ja pariin kertaan Amelietä käynyt ihailemassa.

    Toisaalta loppuu sekin nyt lyhyeen tämän blogin lukemisen jälkeen, kun jäi niin paha maku koko hommasta. :)

    VastaaPoista